Alternative cvijeću u kitnji svatova

23 Apr, 2020

Želite ostaviti utisak na goste vjenčanja i napraviti nešto drugačije od uobičajenog?! 

Ako vaš suprug nije ljubitelj cvijeća ili želite ostaviti utisak na goste vjenčanja i napraviti nešto drugačije od uobičajenog?! Danas Vam predlažemo neke inovativne načine kitnje koji mogu biti odlična zamjena tradicionalnim buketićima imitacije cvijeća koji su imali pozitivan odjek u svijetu vjenčanja.
Umjesto tradicionalnih buketića ručno rađenog cvijeća danas Vam predlažemo neke načine kitnje koje opisuju karakter Vas i Vašeg partnera ili samog vjenčanja.

Umjesto tradicionalnih buketića personalizovane kitnje možete uraditi samo za sebe, za vašeg partnera, za nekog istaknutog gosta (možda vaše roditelje) ili za sve goste ponaosob... :)

U nastavku možete pogledati neke od alternativa za zamjenu dosadašnjih buketića koje možete tražiti od vašeg dekoratera ili čak sami sebi napraviti...

Pa da krenemo:

 1. Mini objekti

Inspiraciju za mini objekte, igračke i druge stvarčice koje bi najbolje opisale Vas ili Vašeg izabranika možete potražiti u interesovanjima istog, njegovom hobiju ili profesiji koju voli. Uz malo truda možete napraviti unikatnu kitnju koja će ostati u sjećanju u narednim godinama svim vašim gostima. Ovakav način kitnje zasigurno će istaknuti Vas, vašeg partnera ili nekog od gostiju (samo pripazite da drugi ne budu ljubomorni ;) ). 

2. Vezane vrpce

Umjesto cvijeća, možete skupiti nekoliko različitih traka s bojama i vezati ih. Ako želite pokazati podršku nekom pokretu, borbi i sl. (rak dojke, greenpeace, veterani, itd.), Možete koristiti dekorisano obilježje umjesto klasične kitnje.


3. Perje

Ova ideja će vašim kitnjama dati dozu unikatnosti. Ne tražimo od Vas da "operutate" jadnu životinju, možete kupiti samo paket ukrasnog perja i obojiti ih određenom bojom koja odgovara vašoj temi i bojama vjenčanja.
 
4. Origami

Upotrijebite listove papira različitih boja i uzoraka te ih savijte u zanimljive oblike - ili ih zakačite na jaknu ili ih stavite u džep jakne.
 
5. Lego kockice iz prošlosti

Vratite mladoženje u djetinjstvo i uključite Lego slagalice u kitnju. Vjerujemo da će se zabavljati praveći ih!
 

6. Dekorativni stari ključevi

Skupite ključeve ili katance različitog oblika i vežite mini cvijeće ili vrpcu oko njih kako biste dobili predivne i unikatne kitnje. Definitivno će biti drugačiji od tradicionalnog načina kitnje.
 
 

7. Svježe cvijeće i trave 

Svježina koju ova kitnja daje vašem outfitu je totalno nezamjenjiva. Jedina mana joj je što na žalost kratko traje. Ali ipak, tu su fotografije, mirisi i lijepe uspomene koje ostaju...

8. Suho cvijeće i trave

Zašto ne? Suho cvijeće možete da kupite u nekoj od naših cvjećara koje su u ponudi ili sami da osušite. Pri odabiru ove kitnje nije bitna sezona, bitno je da se na vrijeme odlučite da bi mogli pripremiti dovoljno cvijeća koje će te osušiti.
 
9. Homeland

 Udajete se u neki drugi grad, državu, regiju? Daleko od Vaše kuće? Nije problem da svoje porijeklo prikažete na ovaj jedinstven način. Cvijeće, školjke, tradicionalne stvari koje oslikavaju vaše porijeklo su idealan način za pristupanje ljudima koje ne poznajete... Pružate im mogućnost da Vas bolje upoznaju.
 
 
10. Hobi kitnja

 Hobi je dio Vas, ne bojte se to istaknuti i pokazati drugima! Samo obratite pažnju da ne bi izazvali neželjene reakcije. :P