10 kreativnih ideja za Vaše vjenčanje

23 Apr, 2020

Na našem portalu uvijek preporučujemo najnovije trendove i izmišljamo nove kreativne ideje, pa tako i ovaj put. Šta nas čeka u vremenu nakon pandemije? Kakvi će biti trendovi vjenčanica? I još mnogo toga možete pročitati u nastavku...

Na našem portalu uvijek preporučujemo najnovije trendove i izmišljamo nove kreativne ideje, pa tako i ovaj put. Šta nas čeka u vremenu nakon corone? Kakvi će biti trendovi vjenčanica? Da li su kuhari izmislili neko novo svadbeno jelo?

Naši urednici inspiraciju pronalaze u bračnim parovima iz stvarnog života koji organizuju stvarne svadbe. Vrlo lahko vam možemo predložiti da jednostavno pregledate fotografije vjenčanja za inspiraciju, međutim ipak smo odlučili da vam olakšamo tako što ćemo naglasiti neke od nama najdražih ideja.

1 Pustite maštu na volju/Dozvolite da Vas umjetnost inspiriše


Umjetnost je veoma popularna tema na vjenčanjima u ovoj godini. Od pozivnica sa unikatnim logom do kreativnih dekoracija u svadbenom restoranu ili dvorištu kuće, parovi ulaze u svijet umjetnosti kako bi spojili tradicionalno sa modernim.


2 Pružite Vašim gostima puni ugođaj


Ukoliko želite da Vaša svadba bude noć za pamćenje, osmislite nešto neočekivano čime ćete sve iznenaditi. Ovo možete ostvariti na bilo koji način koji odgovara Vama i Vašem partneru, kako bi se uklopilo u Vašu svadbu i budžet. I budite otvoreni za nove ideje, od iznajmljivanja traktora umjesto auta, do pripreme lažne torte od stiropora koja će se "slučajno" izvrnuti i poljubiti pod (nadamo se da ideju za traktor niste shvatili ozbiljno :P).


3 Zablistajte u nekoj neobičnoj boji


Ukoliko želite zapanjiti prisutne, budite odlučne i mijenjajte tradiciju. A ima li boljeg načina da šokirate svojim izgledom, nego da odustanete od bijele vjenčanice i izaberete boju koja je sada moderna. Budite hrabre i odjenite boju koja se uklapa u temu vašeg vjenčanja ili koja ima posebno značenje za Vas. Posebno nam se dojmila oker zlatna boja...možda je to nova bijela?



4 Napravite „oltar“ iz snova


Ove godine smo veoma uzbuđeni da vidimo parove kako izgovaraju svoje sudbonosno "da" ispod netradicionalnih oltara. Ukoliko se odlučite da napravite sami svoj oltar, neka bude unikatan. Nama se posebno sviđa ukras koji ima dvojaku ulogu – kao oltar, ali i kao neodoljiv kutak za fotografiju. Pored standardnih cvijetnih aranžmana, dajte sebi slobodu da osmislite dodatne ukrase, obzirom da nikada nije bilo više službi za iznajmljivanje svadbene opreme, nego što ih ima danas.


5 Naručite netradicionalne cvijetne aranžmane


Vrijeme je za preokret kada je u pitanju višegodišnji trend biranja cvijeća, pogotovo zelenila. Ovo možete postiči tako što ćete se igrati sa različitim vrstama, bojama i teksturama. Bider majer ne mora da bude napravljen od ruža, zašto ne od kala? Parovi su se do sada najčešće odlučivali za crvene ili roze nijanse, međutim bijela, svijetlo plava, oker, i svijetlo žuta definitivno postaju novi trend.


6 Uključite svoje goste u ceremoniju


Učinite im svadbu značajnom i ugodnom tako što ćete ih stvarno uključiti u cijeli proces. Možete zamoliti nekoga pojedinačno ili u grupama od njih da na svadbi uzmu mikrofon i kažu par riječi o novopečenom bračnom paru. Ili možete prstenje poslati da kruži od osobe do osobe kako bi svako ponaosob mogao da ih vidi prije nego ih mladenci razmijene. U svakom slučaju, unaprijed biste trebali da informišete određene goste o njihovom učešću te eventualno pripremite/isprintate potrebne materijale.


7 Obezbijedite dodatne prostorije


Obzirom da ljepši spol zahtijeva veću njegu i dotjerivanje, pogotovo u situacijama kao što je svadba, dogovorite sa vlasnikom svadbenog salona/restorana da vam ustupi dodatnu sobu, ili sličan prostor koji nudi potrebnu privatnost, kako bi djevojke/žene mogle malo da se osvježe. Naravno, mlada je na prvom mjestu!


8 Pripremite prikladan kutak za fotografisanje


Zanemarite rekvizite i od ovog napravite poseban "momenat" za Vas i Vaše zvanice. Iako mi uvijek predlažemo nešto teatralno, specijalne efekte kao što je niski dim, balončići, prskalice, ili čak vatromet, isto tako preporučujemo i najnoviji trend – "photo booth", tj. zatvoreni kutak gdje će svako ponaosob imati priliku da napravi fotografiju ili selfi, koji će u prvi plan staviti njihovu odijevnu kombinaciju za taj dan, i biti više šik nego "cheesy" – otrcano.


9 Neka Vaša svadba svima ostane urezana u sjećanju


Prilikom primanja poklona od Vaših gostiju, ili njihovog ispraćaja iz svadbenog salona, uzvratite i Vi njima. Iznenadite ih nekom sitnicom, bile to bombonjere, sitne čokoladice, cvijetni ukrasi ili školjke. Ali obavezno napravite kombinaciju nečega što traje kako bi oni uvijek imali uspomenu na tu noć, i nečega što se može pojesti, jer od ukusnog glava ne boli.


10 Uzvratite dobrim


Velika je šansa da je ovo najveći događaj koji ćete ikada organizovati u Vašem životu. Stoga, dok pravite planove i birate rekvizite, važno je misliti na okolinu i biti svjestan odluka koje donosite. Zamolite svoj cvjećara da izbjegava plastične vrpce ili pjenu, nabavite biorazgradive konfete ili se jednostavno odlučite za vatromet. Reciklirajte šta možete i proslijedite cvijetne aranžmane, te donirajte ostatke hrane onima koji su u potrebi. Mogli bismo dugo ovako nabrajati, ali samo ne zaboravite da uradite svoj dio, uzvratite koliko možete, i širite ljubav. Na kraju krajeva, to je bit svakog vjenčanja.